Deprimeret

Tilpasser du dig andre mennesker, for meget, bliver du trist med tårer. Lær hvordan du kan genfinde og bruge din indre power

Depressionen kan vise dig vejen fra sammenbrud til dit livs gennembrud

Det kan være rart og helende at blive mødt og forstået, når du er deprimeret.

Er du ked af det, pleaser du andre, synes du at andre gør noget imod dig, eller imod din vilje, er du trist, apatisk, ukoncentreret eller træt, så tror jeg det er tiden til at vi kigger på hvad du byder dig selv og måske også andre.

Når tristheden har taget sit greb i dig

Har tristheden til tider taget sit greb i dig, på en måde så du holder dig tilbage med sindets blokeringer. De kan sætte sig fysisk, på en måde så du til sidst oplever, at du ikke kan mere… Det kan vise sig i dine relationer, både familiært, socialt eller arbejdsmæssigt.

Får du ikke gjort det du ønsker at nå på en dag. Måske har du løbet for stærkt for længe. Du kan ikke mærke hvad du føler, men fokuserer derimod på andre, med skyld, skam, dårlig samvittighed og selvbebrejdelser. Det medfører din indre uro og rastløshed, som kan ende med din mistede livsgnist.

Ved du ikke hvad du kan gøre med tristheden?

Måske er du deprimeret. Det sker i en større eller mindre grad, hvis du reagerer med ked af det, uden at vide hvordan du tager dig af din oplevelse. Du ved ikke hvordan du skal forandre situationen, i det som tager din energi og gør dig trist.

Det kan du gøre noget ved gennem din egen opdagelse og forståelse, i vores møde gennem terapien i Århus. Jeg tror du har svært ved at mærke dine egne grænser, måske både overfor dig selv og andre.

Grænser Psykoterapi Parterapi Lene Søe Århus

Når livet er mærket af depression

Depressionen opstår, når tristhed er tilbagevendende. Det kan måske være at nedtryktheden gentager sig.
Jeg tror vi alle, før eller siden, har mærket til depressionen. Måske er det ikke første gang, og hvis du er ved at have fået nok, kan det være at du er klar til at opdage hvordan du kan genfinde dig selv, til gavn for en større livskvalitet med mere kærlighed i dit liv.

“Den, der ønsker at leve livet om, har overhovedet ikke levet “

Karen Blixen

Depressionen

Depressionen kommer snigende, måske bruger du energi på at tilpasse dig andre. Modgangen kan udløse sorg, magtesløshed, overanstrengelse eller tab af selvkontrol. Det former sig til fx stress, angst, tvangstanker, tvangshandlinger eller en biopolar affektiv lidelse. Modstanden er blevet til en vane, og derfor er det umuligt for dig alene, at finde rundt i hvad du skal gøre for at komme ud af din egen tilstand. Det kan jeg guide dig igennem… lidt ligesom når en garnnøgle skal vikles op.

“At vente på, at en anden gør dig lykkelig, er den bedste måde, at gøre dig selv ulykkelig”

Jeffry Benjamin 

Depressionen viser vejen til dit personlige gennembrud

Bearbejdelsen af depressionen viser sig som en værdifuld gave, som resultatet af det du gør op med. Det kræver mod at bryde de gamle vaner, til fordel for at bruge nye måder, som giver mere liv og passion i din trivsel.
Opgøret med dit forsvar til fordel for brugen af din hjertelige viljestyrke, kan blive en helt naturlig del i bearbejdelsen af for eksempel en livskrise, en sorg eller en vinterdepression. Læringen kan du tage med dig, til næste gang du oplever en udfordring.

Symptomer på depression

Symptomer på depression kan opleves med en forstærket grad af:
Urolig søvn
Udbredt træthed
Manglende lyst
Selvmordstanker
Tristhed og ked af det
Koncentrationsbesvær
Indre uro eller modstand
Skyld
Skam
Dårlig samvittighed
Selvbebrejdelser
Manglende selvaccept og selvrespekt
Forstyrrelser i vægt
Appetit eller smagsindtryk

“En rejse på tusinde mil starter under dine fødder”

Lao Tzu i Tao te Ching

Hvorfor Lene Søe?

Jeg møder dig, lige der hvor du er. Herfra kan du blive guidet igennem din labyrint og videre ud i friheden. Dit liv kan igen bruges meningsfyldt med det du finder ind til.

Læs mere om Lene