Stress

For meget pres og præstation kan mildnes, når du lærer hvordan du respekterer dine grænser.

Har du stress og ønsket om forandring til at finde din indre ro?

Jeg møder dig lige hvor du er i en presset situation, herfra Århus, hvor jeg guider dig i dit eget tempo, ind mod en mere behagelig og afslappet tilstand. Du vil opleve at få mere af det som giver mening for dig. Det vil styrke dig og dine omgivelser. Terapien er en livsinvestering som du har med dig ud i fremtiden.

Hvordan helbreder du stress?

Stress er et råb om hjælp. Du ved ikke længere hvad der skal til, for at du kan komme tilbage i en mere afslappet normaltilstand. Du tror måske overordnet at det hele er som det skal være, men på den anden side mærker du hvor presset du er af at overhøre dine egne behov. Der er noget du skal have italesat, ændret på, undgå eller sige fra overfor.
Det er vigtigt at få afstemt arbejdsopgaver og sociale aktiviteter, så de stemmer overens med det som er godt for dig og din trivsel.

Stress symptomer

Stress viser sig når du er mere presset, end hvad der er godt for dig. Det er svært at tage beslutninger, du spiser ikke som du skal, måske kan du ikke falde i søvn, du sover dårligt, har hjertebanken, græder, husker dårligt, bliver svimmel, skændes med dine relationer eller du trækker dig fra fællesskabet. Det dræner dig for energi.

Hvorfor får du stress?

Oplevelsen af at skulle præstere, for at leve op til dine eller andres forventninger, kan medføre stress.
Du fortæller måske dig selv hvor glad du er for alt hvad du foretager dig, men på den anden side, har du mistet evnen til at mærke dine grænser for hvornår du har brug for hvile og ro.
Tiden er inde til at skelne mellem dine og andres forventninger til dig, og dine egne ønsker.

Presset Psykoterapeut Lene Søe Århus

Når stress er et uhensigtsmæssigt spor

I hverdagen kan du høre dig selv eller andre udtale. ” Jeg får stress….”. eller “Jeg har travlt” Kommentaren siger ikke så meget i sig selv, men den giver anledning til at rette opmærksomheden på om det er sundt, eller et symptom på at der er noget som ikke helt er som det skal være. Er du på rette spor?
En kortvarig stressreaktion, kan være godt for dig. Eksempelvis når den virker som et adrenalinkick så du automatisk finder kræfter til at løbe eller flytte dig fra en ubehagelig eller farlig situation. Stress får dig til at præstere mere end normalt. Derfor er det en god egenskab til at opnå et mål, eller i yderste konsekvens redder du livet.
Det er sjældent at du kommer i disse ydersituationer, MEN kroppen husker de gange det var tilfældet, og problemet opstår hvis du TROR at stress er en normaltilstand som et normalt spor du betræder i dagligdagen.

Er det blevet din norm at præstere

Hvis det er tilfældet, så kender du til din overbevisning om præstation, og din evige tanke på at opnå det næste mål. Du tror måske på at det vil føre dig til et gladere og lykkeligere liv. Forbliver du på dette spor, som en måde at være i verden på, vil du før eller siden mærke sygdomssymptomer. Det er som en lunte der brænder ud med oplevelsen af fysisk og helbredsmæssigt og/eller psykisk udfordringer.

Klientudtalelser om psykoterapeut Lene Søe

Anne: “Det var helt vildt stærkt for mig”

Kære Lene,

Tusind tak for samtale igår. Det var helt vildt stærkt for mig. Wauw. Du er fantastisk dygtig. Af hele mit hjerte tak.

Jeg har fået alt skrevet ned. Jeg er glad på et både dybere og højere plan 😃. Livet kan mærkes !

Rigtig god dag. Kh. Anne

“Lær af andres fejltagelser. Du kan aldrig leve lang tid nok til at begå dem alle selv”

  Groucho Marx

Traume

Oplevelser som har været ubehagelige og belastende for dit nervesystem uden efterfølgende behandling, kan følge dig gennem livet. Du har glemt… vænnet dig til…eller aner ikke længere hvorfor du bliver stresset.
Det er aldrig for sent at foretage nye ændringer. Du får hele tiden nye chancer for at have det godt. Men du kan ikke selv få øje på hvad du skal gøre og hvordan du finder ind til blokeringen, som har sat sig som et traume. Det er derfor en god ide at lade mig guide dig til dine svar.

Speciale i traumeterapi

Jeg har brugt et par år på arbejdet i Århus, med traumebehandling, specialet ”Healing med kærlighed og krop”. Efterfølgende har jeg brugt mange år på at guide mennesker igennem traumet til fordel for en større frihed i livet, når traumet letter.

Modtag min guidning

Jeg guider dig her fra Risskov, Århus, til at få øje på hvilke spor du vandrer på, som ikke længere er hensigtsmæssige for dig. Herfra får du indsigt i hvilke nye muligheder du har. Jeg kan støtte dig i din træning, for hvordan du kan begynde at udleve nye måder og muligheder og valg, som er bedre for dig at følge. Oplevelsen af, at det er den vej du ønsker at dit liv skal forme sig, er hele terapiforløbet værd.

Kunne det være rart at få hjælp til hvordan du kan lære at undgå pres og stress i Århus, så er du mere end velkommen til at kontakte mig.

Hvorfor Lene Søe?

Jeg kan høre hvor din stress blokerer din trivsel og så kan vi sammen finde vejen ud derfra og ind i mere af DIG

Book din tid