Manglende lyst

Prisen for at overhøre dine egne behov, kan ende med at du ikke mærker din lyst. Lær mere om hvordan du får din lyst tilbage

Trivsel og overskud medfører naturlig lyst

Har du ubalance i dit liv, så mærker du sandsynligvis enten manglende lyst eller afhængighed og trang i et uhensigtsmæssigt mønster.  Der hvor du mærker lysten, er der balance i dit liv.

Modstanden på din lyst

Modstanden på din lyst, er en varsling om at du skal opdage hvor du gentager et uhensigtsmæssigt mønster. Det er værd at opdage hvilke tanker som blokerer for din lyst. Du kan få kigget på hvilken måde du ellers skulle tænke på, så du kan følge en tanke og nye måder, som passer bedre for dig.

Den manglende intime lyst viser sig på mange måder. Måske er I stoppet jeres intime kontakt. Måske savner du din lyst til at have lyst. – Eller måske har du alt for meget lyst, og det har taget overhånd. Det kan være at du har fantasier, som du ikke tør dele med din partner, eller “lukker dem ned” fordi du ikke bliver mødt i fantasierne. Det begynder at være uhensigtsmæssigt for jer. Eller måske er der noget som holder dig tilbage. Noget du hverken kan udtrykke eller ved hvad er… Det kan jeg hjælpe dig til at opdage.

Når jeg spørger dig, om du ønsker at andre skal gøre noget for dig, som de ikke har lyst til, så er svaret oftest et klart NEJ. Derfor stiller jeg spørgsmålstegn ved hvorfor du så behandler dig selv på en måde, som du ikke ønsker for nogen andre?

Manglende lyst er “kun” et symptom

Har du behandlet dig selv på den måde længe nok, kommer dine symptomer i form af manglende lyst. Fortsætter du, vil det sprede sig længere ud i livets facetter, i form af udfordringer med din intimitet, job, familie, venner eller fritidsinteresser. Til sidst melder ensomheden sig i dit indre, hvorfra nye uhensigtsmæssige mønstrer bliver din måde at klare dig selv på. Det kan du komme ud af, og ind i bedre måder. Jeg vil gerne guide dig, hvis du ønsker at ændre på din situation.

“Du kan gennemsøge hele universet for nogen, der fortjener din kærlighed og omsorg mere end dig selv, men den person findes ikke. Du selv, så meget som alle andre i hele universet, fortjener din kærlighed og omsorg”

Buddha

Manglende lyst

Manglende lyst har et vigtigt budskab til dig, og det er de svar jeg guider dig ind i.

Jeg mener at lyst og manglende lyst skal have lov at udfolde sig med sin dybeste kraft. Lyst og ulyst er godt, når det føles rart. Det er et udtryk for at du har overskuddet til at se  mulighederne for din lyst. Det er præcis som det skal være, når det skaber balance for mennesket. Det er med til, at vi tager vare på os selv og sætter grænser med et ”ja tak”, et ”nej tak” eller et ”måske”.
Hvorfor ingen lyst? Sexolog Lene Søe Risskov Århus

Lystens udfordringer

Udfordringen kommer hvis vi ønsker at have lyst, men ikke har lyst. Det handler om din evne til at lytte til dine følelser og udtrykke dine behov i relationen, med en gensidig respekt. Oplevelsen af, når tanker, følelser og handlinger skaber uoverensstemmelser, kan være tegn på, at du forholder dig mere til din partner, fremfor at forholde dig, til dig selv. “På den lange bane”, vil det udfordre din lyst, og du må lære hvordan du kan ændre dit fokus, som skal begynde hos dig selv.
Jeg kan guide dig ind i, at få lysten tilbage, ved at gøre dig opmærksom på dit eget fokus på dig selv og dine behov. Du oplever hvor uoverensstemmelserne ligger, hvorefter accepten skaber balance i lyst- og ikke lystfølelsen. Du får bevidsthed på hvordan den manglende lyst er naturlig og hvordan du har behov for at begynde at gøre noget andet, på vejen hen imod at få lyst.

Årsager til manglende lyst

Naturlige årsager til manglende lyst er mange. Det kan være graviditet, fødsel, stress, depression, sygdom, kvindens cyklus, sorg, traumer, aldersbetinget, dårligt selvværd, ikke udlevede behov, pause, kropsidealisering, skilsmisse, kost, selvudvikling, manglende kærlighed og omsorg, dårlig kommunikation o.s.v.
Når tankerne flyver væk under intimiteten med en partner, så forholder du dig udenfor din sanselighed og lyst. Du undlader at forholde dig til dig selv og nydelse. Det medfører at du gør som om det er intimt, men du er ikke intim MED din partner. Hvis det bliver mere en vane end en undtagelse, så vil det på sigt, skabe manglende lyst til din partner.

“Der er intet mere forfærdeligt end tvivlens vane. Tvivl adskiller mennesker. Det er en gift, der tilintetgør venskaber og opbryder behagelige relationer. Det er en torn, der irriterer og volder smerte; det er et sværd, der dræber”

Buddha
Når lysten aftager Sexolog Lene Søe Risskov Århus

Fra manglende lyst til lyst

Når du oplever manglende lyst til det intime samvær, kan specifikke øvelser på problemstillingen hjælpe jer til at finde lysten igen. Her er tvivlen en gave, for nu skal I begynde at sorterer i hvad der er “det nye bedste” for jer og det nye “ikke mere af det”. Herfra bliver tvivlen transformeret til et nyt bedre “det vil jeg gerne”. Øvelserne udføres med en partner.
Singler kan have god inspiration til at få lyst med sig selv eller en partner.

Forskellen på kvindens og mandens lyst

Hvordan fungerer mandens seksuelle lyst?

Når jeg beskriver mandens seksuelle lyst, vil det være mere præcist at udtrykke hans lyst, når den maskuline del er aktiv. – Det maskuline findes også i kvindens seksualitet.

Den maskuline seksuelle lyst opstår med behovet for at opleve og opnå den følelsesmæssige kontakt. Han er den penetrerende giver, og mærker trætheden efterfølgende.

Hvordan fungerer kvindens seksuelle lyst?

Når jeg beskriver kvindens seksuelle lyst, vil det være mere præcist at udtrykke hendes lyst, når den feminine del er aktiv. – Det feminine findes også i mandens seksualitet.

Den feminine seksuelle lyst opstår, når hun mærker nærværet og intimitet. Hun åbner sin krop for at modtage livsenergien, ofte med en friskhed til mere samvær efter sex.

Hvorfor Lene Søe?

Jeg guider dig ind i årsagen til manglende lyst. Din opdagelse fører dig et nyt sted hen, som du får en øvelse med dig hjem omkring.
Ønsker du at udleve dit potentiale, så kan vi mødes hos mig i Risskov – Århus
Læs mere om Lene