Selvværd

Har du glemt din egen værdighed, så melder dine følelser sig, som et indre kompas. Du kan genlære at følge følelsens budskab

Dit selvværd er dit kompas

Som mennesker er vi forskellige, interessante, ligeværdige og værdifulde. Det kender vi nok allesammen, at det ikke altid er den indre opfattelse vi har af os selv. Derfor handler livets rejse måske allermest om at opdage din egen værdighed. Lad mig guide dig ind til at finde, hvad det betyder for dig. Når du har styrket dit selvværd, vil det støtte dig, som et  indre kompas, der viser dig din vej. Energien og din passion kommer frem, til fordel for din livskvalitet.

Træn din skelneevne

Den dag du kan adskille det at elske dig selv som menneske, fra din tvivl på dig selv som for eksempel at være ven, kæreste, forældre eller fagperson. Da er du stærk i dit selvværd og du vil være i stand til at lære, flytte dig og ændre dig i respekt for dig selv og den du er lige nu. 

“Vi er resultatet af vores tanker”

Buddha Siddharta Gautama

Selvværd i Århus

Her ligger opskriften på at dyrke dit gode og sunde selvværd: 
Jeg føler en dyb indre tilfredshed og selvrespekt.
Jeg er frigjort fra trangen til at tilpasse mig andre mennesker.
Jeg tager friheden til at gøre noget godt for mig selv.
Jeg markerer og opretholder mine psykiske og fysiske grænser
Jeg skaffer mig de ting og de relationer, som jeg har brug for
Jeg benytter mig af min ret til at udtrykke og dække mine behov
Jeg dækker mine egne behov før jeg stiller mig til rådighed for andre

“Jeg er evig optimist. Lige meget, hvor hårdt det bliver, er der altid lys et sted. Resten af himlen er måske overskyet, men det lille stykke blå holder mig oppe”

Paul McCartney

Hvad er selvværd?

Selvværd er din indføling af hvordan du har det. Det bygger på din identitet, som en definition på hvem du inderst inde er .
Du kender dine behov og sætter grænser, som medfører at du evner at tage dig af dig selv. Du har let ved at deltage i sociale sammenhænge. Der er muligheder for dig, uanset hvor du befinder dig.

Når du forveksler et sundt selvværd med at forholde dig til andre, fremfor dig selv, så går det galt. Det er en illusion at tro, at du er kærlig, empatiske og medfølende overfor andre, så længe du svigter dig selv.

Er det egoistisk at dyrke sit eget selvværd?

Mit svar er nej. Egoisme handler om at træde på andre, at gøre noget for sig, selv som går ud over andre. Det kan kræve en dybere skelneevne, at vurdere hvornår du er egoistisk og hvornår du dyrker dit selvværd. Det vil skabe en større frihed, at få trænet denne egeneskab.

Selvværdsproblemer

Selvværdet bliver ustabilt og mangelfuldt, når du bliver gjort forkert, oplever bebrejdelser eller skældt ud. Udfaldet kan vare ved resten af livet, medmindre du begynder at forholde dig til det. Tankerne kredser omkring ikke at kunne gøre noget godt nok. 

Symptomer på potentiale for udviklingspotentiale af dit selvværd:
Udfordringen opleves med hårdhed, eller passivitet
Jeg tænker at jeg ikke er god nok
Jeg bevæger mig efter andres mening
Jeg oplever frustrationer, når jeg møder udfordringer

Styrk dit selvværd gennem terapi i Århus

Terapien i Århus kan bruges til at komme bagom dit ydre og ind til forståelsen for hvorfor du oplever dårligt selvværd eller mindreværd. Du bliver trænet i at bruge relevante redskaber, som vil støtte dig i hvad du kan gøre i hverdagen. Det giver en indre tilfredshed og større succes i livet.

“Vores dybeste frygt er ikke, at vi er utilstrækkelige. Vores dybeste frygt er, vores magtfulde power ”

Marianne Williamson

Hvorfor Lene Søe?

Lad mig guide dig ind i din power, hvorfra du med venlighed kan udleve dine drømme.

Book din tid