Skilsmisse

Kom til enighed med jeres forventningsafstemning

Skilsmisse eller et godt og solidt parforhold i Århus

Står du overfor en skilsmisse, strejfer skilsmissen dine tanker eller ønsker du at finde tilbage i et godt og solidt parforhold? Uanset retning, så kan jeg guide dig, og jer ind i jeres bedste muligheder. Min guidning vil føre til undgåelse af destruktive udfald, til fordel for det som giver liv og lysten tilbage til dig og din partner.

Enhver frustration eller udfordring har et budskab til dig, som du kan lære af. Læringen vil føre til nye muligheder, højder og dybder sammen med din partner.

Bebrejdelser skaber afstand mellem jer

Får du til gengæld ikke læringen med dig, så har du stadig noget tilgode. Ligeså længe du skubber udfordringen væk, med et forsvar i form af daglige gøremål, bebrejdelser, skæld ud, eller ved at trække dig fra de værdier du skal have gjort op med, ligeså længe vil du trække udfordringen. Du fortsætter med at gøre det som i virkeligheden ikke virker.

Ikke længere den bedste udgave af dig selv

Det fører til at du kan få en oplevelse af at du ikke længere er den partner du i virkeligheden ønsker at være. Den bedste udgave af dig selv svinder langsomt hen, ligeså længe du ikke har oplevelsen af at du kan gøre det på en anden og bedre måde for både dig og din partner. Måske kan du snart heller ikke længere genkende din partner, som du forelskede dig i.

Skilsmisse. Parterapeut Lene Søe Risskov Århus

Få øje på jeres muligheder

Du har et valg, som du kan tage, når du får bevidsthed på hvilke muligheder du har, for at komme i en betydelig bedre situation. Derefter skal du bruge den tid du har brug for, til at øve på nye måder og mærke at du er klar til at stå ved dig selv, ligesom du har det bedst!

Jeg tror på at du tiltrækker den partner som kan lære dig allermest.

Tolker du uløselige konflikter eller udfordringer med din partner til at overveje skilsmisse, så er det nok den retning du er på vej imod.

Der ligger en læring i konflikten

Jeg ser den slags udfordringer som en fantastisk mulighed for at lære noget om dig selv og din partner, med udfaldet at I kan vokse jer stærkere i jeres fællesskab. Er der en lille gnist af kærlighed tilbage mellem jer, så er der håb for, at I kan finde den fælles kurs igen.

Få det uhensigtsmæssige vaner brudt

Jeg takker dagligt, for jeres tillid til at lade mig guide jer ind i jeres dybeste oplevelser af det I i virkeligheden ønsker jer allermest. Det sker igen og igen i terapien, når parret arbejder med at bryde gamle og uhensigtsmæssige vaner, til fordel for de nye og mere ønskelige.

Klientudtalelser om parterapeut Lene Søe

Kristina: “Vi var klar til at kaste håndklædet i ringen”

Jeg har været på en lang personlig rejse som bestemt ikke er slut endnu 🙂 Noget af turen har jeg taget selv, men det er i relationen til Kristian, at jeg har hentet de fleste guldkorn. Mine følelser for ham på godt og ondt tvang mig til at kigge indad, og heldigvis hoppede han med på vognen og vi kunne “rejse” sammen.

Vi kiggede på et tidspunkt hinanden dybt i øjnene, og var klar til at kaste håndklædet i ringen. Ikke fordi kærligheden ikke er og var der, men fordi der var så mange forstyrrelser omkring os som vi ikke kunne og kan flytte os fra. Jeg kunne vælge at flygte, og jeg indrømmer gerne at den løsning ofte var fristende. Jeg kunne også vælge at fortsætte i hamsterhjulet, med de samme konflikter og frustrationer, hvilket gjorde mig syg. Sidst men ikke mindst kunne jeg vælge at kæmpe for kærligheden og forholdet og det var den vej vi valgte. Denne vej krævede dog hjælp og redskaber, så vi sammen kunne blive stærkere sammen frem for at flytte os fra hinanden. Jeg er evig taknemmelig over de sidste par år hvor Lene har været min mentor og vores terapeut. Hun har tvunget os til at være midt i det som gjorde allermest ondt, og til tider har jeg ønsket hende langt væk. Det har ikke altid været nemt og det har krævet blod sved og tårer, men jeg er så stolt og taknemmelig over at være der hvor vi er i dag.

Jeg vil til enhver tid anbefale andre at sende forholdet til service hos Lene Søe 🙂

Kristina

En uundgåelig skilsmisse

Ind imellem får jeg besøg af par, som ikke kan guides tilbage i et godt og sundt parforhold. Typiske årsager er, at den ene er forelsket i en anden, eller den ene ikke mærker kærligheden længere. De har gået med deres udfordringer alt for længe, og der er ikke mere at bygge forholdet på.
Det er værdifuldt at gå i terapi under skilsmissen. Min oplevelse er ofte, at den ene part ikke ønsker at deltage. Det er stadig meget givende og støttende for skilsmisseparret, hvis blot den ene part vælger at gå i terapi.
Terapien får en afsmittende effekt på begge parter, og ikke mindst de involverede børn.

Temaer under skilsmisseterapien i Århus

Der er hjælp at hente, for at få det bedste ud af krisesituationen.

Skilsmisseprocessen er forskellig fra par til par og derfor møder jeg dig og din partner præcis hvor I er. Det jeg oplever som de gennemgående temaer er typisk konfliktløsning, sorgproces og bearbejdelse af personlige udfordringer.

Konfliktløsning

Du kan få gavn af at få redskaber til hvordan du stopper eller mildner de konflikter der måtte opstå. Der skal mindst 2 til en konflikt og derfor stopper den, når den ene af jer evner at stå ved sig selv og træde ud af konflikten. Gevinsten kan afhjælpe på undgåelsen af efterfølgende, måske, årelange konflikter.
Du kan lære hvordan du bruger dine ressourcer på at finde fred med et fokus på hvad du kan gøre, fremfor et smertefuldt vagtberedskab og forsvar imod det du ikke vil have at den anden gør.

“Risikoen ved kærlighed er tab, og prisen for tab er sorg – men sorgens smerte er kun en skygge sammenlignet med smerten ved aldrig at risikere kærlighed”

Hilary Stanton Zunin

Sorgproces

Sorgprocessen består af 5 faser bestående af benægtelse, vrede, forhandling, depression og accept. 
Det er vigtigt at du giver dig selv tid og rum til at gennemleve krisen.
Sorgbearbejdelsen løsner for fremtidig kamp, vrede og bitterhed.
Processen er ikke lineær og jeg møder og guider dig, indtil du er på den anden side af skilsmissen. Du ved at du er der, når du oplever hvordan det lysner. Herfra kan du lettere tiltrække livets bedste potentiale.

Personlige udfordringer

Dine personlige udfordringer kan blive mere tydelige under en skilsmisse. De melder sig og måske er du klar til at undersøge hvordan du kan gøre op med udfordringerne og ændre på din situation.

Det kan være det helt perfekte tidspunkt, at ændre på det som plager dig. Ikke mindst hvis du benytter dig af en singleperiode, hvor det bliver lettere at udleve det som er bedst for dig. Det vil også betyde, at din næste partner er anderledes, proportionelt med din egen udvikling.
Herfra vil dine personlige udfordringer, på den anden side føre dig til en større livsindsigt, klar til brug for dine nye livsvalg. 

Årsagen til skilsmisser - Benyt jeres potentiale

Når I bliver gift, vælger I at elske og ære hinanden samt leve med hinanden i medgang og modgang.

Glemmer I, eller har I ikke lært hvordan, så kan det ende helt galt og til sidst er der ingen anden udvej end skilsmissen.
Jeg er passioneret omkring det at guide jer ind i kærligheden. Min værktøjskasse er uendelig, når det gælder øvelser og metoder som giver værdi, nye indsigter og glæde i parforholdet og ind i livet. Læs mine gode råd til hvordan I sikrer jeres potentiale for et godt og lykkeligt ægteskab
Dyrk det I elsker og nyder. Få mere af det ind i jeres liv.
Grib de udfordringer I møder. Kommuniker og lyt.
Undersøg jeres konflikter indtil I modtager gaven i udfordringen.
Udtryk dine ønsker, så klart, at din partner ved hvad du mener
Læg mærke til hvad din partner ønsker og sørg for at imødekomme det du kan,
Accepter og respekter din mening lige såvel som at din partner har en mening

“Det er bedre at rejse godt, end at komme i mål”

Buddah

Hvorfor Lene Søe?

Lad mig guide jer til at nå hinanden.

Book jeres tid