Smerter i underlivet

Er du i kontakt med din læge, for eventuelle fysiske gener, kan du få glæde af at opdage hvad du kan gøre psykisk, for at afhjælpe dine smerter.

Det er meningen at smerterne skal aftage

Smerter i underlivet nedsætter både din lyst til intimitet. Din livskvalitet svækkes i mindre eller større grad. Det er ikke meningen og det kan du gøre noget ved.

Smerten kan være et symptom på at du overskrider dine egne grænser. Selvfølgelig nedsættes din lyst, når det medfører ubehag eller smerte.

Hvor kan det være, at du har tanker som du i virkeligheden ikke har lyst til at forfølge, videre ud i livet i form af oplevelser.

Omvendt kan det være at tiden er inde til at få støtte til hvilke tanker, som kunne gøre det mere rart for dig, i dine intime oplevelser.

Det vil jeg gerne støtte dig til at opdage. Jeg støtter dig til at finde ud af hvordan du kan udleve din nydelse fremadrettet.

“Se på problemerne i dit liv. Spørg dig selv, ‘Hvilke slags tanker har jeg, der skaber dette?”

Louise L. Hay
Tanker Sexolog Psykoterapi Lene Søe Risskov Aarhus

Hvad er vaginisme?

Vaginisme opstår hos dig som kvinde, der oplever en form for krampe i underlivet.

Du har sandsynligvis lyst til intimitet, men muskelsammentrækningerne påfører dig smerte under intimitet, eller det er umuligt for dig ”blot” ved brug af en tampon.

Fysiologiske årsager til vaginisme
Jeg anbefaler dig at besøge lægen, som kan konstatere om du har vaginisme og eventuelt udelukke en betændelsestilstand, problemer med livmoderen eller æggestokkene.

Psykologiske årsager til vaginisme

Vaginisme kan opstå i forbindelse med din indre frygt. Måske ved du ikke hvad frygten handler om. Det guider jeg dig ind i, for at du kan sætte dig selv fri af frygten. Herfra kan du begynde at gøre noget andet og rart, du skal først opdage hvordan du kan gøre det.

Sexologisk terapi for vaginisme

Det er givende at gå i sexologisk terapi i en periode, hvor du ønsker at finde glæden i din intimitet.
Du bliver guidet terapeutisk, ind i det du er klar til at blive udfordret på. Sideløbende med terapien i Risskov – Århus, kan du få kropslige øvelser med dig hjem.

“Styrke kommer ikke fra fysisk kapacitet. Den kommer fra en ukuelig vilje”

Mahatma Gandhi
Frygt Psykoterapi Sexologi Lene Søe Risskov Århus

Hvad er vulvodyni?

Vulvodyni er smerter i underlivet, med svien og brændende ubehag. Der opstår stærke smerter under intimitet. Berøring af dit indre og ydre underliv kan gøre ondt.

Fysiologiske årsager til vulvodyni

Da der ikke er synlige tegn, kan det være svært at stille en diagnose hos lægen. Alligevel anbefaler jeg lægebesøg, for derigennem at få en fysiologisk og faglig vurdering. Så kender du dine muligheder for eventuelle behandlingsmetoder.

Psykologiske årsager til vulvodyni

Psyke og fysik kan hænge sammen. Derfor er det aktuelt at undersøge hvordan din psyke påvirker din intime aktivitet og lyst.

Sexologisk terapi for vulvodyni

Når du som kvinde får svar og bevidsthed på hvad der sker med dig, er det lettere at udtrykke dig overfor din partner.

“Smerter er uundgåelige.
Lidelse er valgfri”

Haruki Murakami

”Når det gør ondt, skal du observere.
Livet forsøger at lære dig noget ”

Buddha

Hvorfor Lene Søe?

Du bliver guidet terapeutisk, ind i det du er klar til at blive udfordret på. Sideløbende med terapien i Risskov – Århus, kan du få kropslige øvelser med dig hjem.
Læs mere om Lene