Impotens

Lyt til din krop. Den er klog og bringer et vigtigt budskab til dig

Hvad betyder impotens?

Impotens viser sig i situationen hvor du som mand, oplever at din erektion svigter. Det kan nage og overskygge din trivsel.

Måske har du ikke opdaget hvordan det er blevet en vane, at presse dig selv med dine tanker, ubehagelige situationer eller handlinger. Det gider din krop ikke længere at være med til. Der er hjælp at hente, på vejen til at behandle dig selv på en mere behagelig måde, som fremadrettet kan danne nye rammer for dine gode og tilfredsstillende intime oplevelser.

Det kræver dit mod at bestille tid, men når du er her i Århus, vil du opdage at vores samtale bunder i meget andet end din intimitet. Det er rart at finde de gode svar inde i dig.

“Ideen er det absolutte, og alt virkeligt er blot realisering af ideen”

Georg W. F. Hegel
Pres giver præstationsangst. Sexolog Psykoterapeut Lene Søe Risskov Århus

Årsager til impotens

Første step er at finde ud af årsagen til hvorfor du som mand oplever impotens. Årsagerne kan både have fysiologiske, medicinske eller psykiske rødder.

Fysiologiske eller medicinske årsager til impotens

Hvis ikke du som mand, kan få rejsning eller udløsning, arbejder jeg ikke videre med dette, før du er blevet undersøgt af din egen læge. Medicinering eller sygdomme i blodkarrene, sukkersyge, forhøjet kolesterol, sklerose, kropslig underudvikling, indtag af hormoner som anabolske steroider, for meget alkohol, eller prostatakræft m.m., kan medføre fysiologiske symptomerne på rejsningsproblemer.
Derved udelukker jeg muligheden for terapi, indtil du har opsøgt den lægehjælp du eventuelt kunne have brug for.

“Vi er den, vi vælger at være”

 Green Goblin 
Sex med sanser modarbejder impotens Sexolog Lene Søe Risskov Århus

Psykiske årsager til impotens

Svigter din rejsning af psykologisk årsager, så kan det være at du kan få rejsning om morgenen, eller på andre tider af døgnet. Måske oplever du rejsning gennem intimiteten med din partner, men det er til tider også en problematisk oplevelse, med manglende erektion.
Det kan sidde i dig som en præstationsangst, der handler om psykologiske blokeringer. Det gør ikke situationen lettere hvis du samtidig mærker din lyst.
Der er en årsag til dette mich match, som du kan heale gennem psykoterapien. Jeg kan guide dig ind til at opdage hvor du har ubevidste og nedgørende tanker om dig selv. Disse kan vise sig med impotens, fordi din krop siger fra.
Som mand kan udfordringen vise sig mere tydeligt i relationen, end hvis kvinden har samme indre udfordringer. For hende kan det vise sig som manglende forløsning i form af orgasme, hvilket hun ligeledes kan blive guidet igennem via psykoterapien hos mig. Du kan fortsætte med vejledningen, indtil du er tilfreds med din intimitet.
Jeg vil arbejde kognitivt og derigennem guide dine tanker, følelser og kropslige instinkter sammen i en helhed.
Din krop vil ikke længere være med til at du presser dig selv, i overbevisningen om, at det kunne hjælpe dig at præstere. Du er måske ikke bevidst om hvad dine tanker fortæller dig, men langsomt vil du opdage, at dine tanker er kommet på afveje imod din lyst. Herfra vil jeg guide dig videre ind i den dyberelæggende årsag til at du lider på denne måde. Herfra får du øje på hvad du kan gøre anderledes og mere lystbetonet på nye og bedre måder for dig.

“Tvivlen er vishedens begyndelse “

Aristoteles
Impotens Det kan du hele, hvis det er psykisk Sexolog Lene Søe Århus

Når kroppen er klogere end hjernen

Jeg arbejder med dig som oplever at hjernen vil, men kroppen siger nej. Hvor er det at hjernens ønsker og kroppens instinkter er uenige? Hvad forsøger kroppen at fortælle dig?
Det er vigtigt for din intimitet, at du sørger for skabe de rammer som du har brug for.
Kører der nogle tanker med overbevisninger eller forestillinger, som ikke er givende for dig? Det du fortæller dig selv, er det oprigtigt din sandhed?
Er du glad for dig selv og din krop, eller kunne du finde på at kritisere dig selv?
Sammenligner du dig selv med andre?
Det kan skabe et pres, med urealistiske forventninger. Det siger kroppens natur nej til.
Det er en magisk læring, når du forandrer din måde at behandle dig selv på, med din frihed og lyst.

For tidlig eller sen udløsning

Præstationsangst kan vise sig med for tidlig eller for sen udløsning.
Årsagen ligger sandsynligvis i dit tilknytningsmønster. Der kan være sammenhægende mellem en, måske ubevidst, frygt for at blive forladt, eller en indre kontrol, som overstiger dit fokus på kroppens nydelse.
Alkohol, antidepressive præparater og visse former for sukkersyge kan også skabe sen udløsning. Her kan det i nogle tilfælde være givende at tage kontakt til din læge.

“Når eleven er klar, viser mesteren sig”

 Buddhistisk ordsprog

Hvorfor Lene Søe?

Du kan få både mentale og fysiske øvelser af mig. Øvelserne støtter dig til at du kan gøre noget ved din udfordring.
Læs mere om Lene