Eksistens med døden, friheden, ensomhed og meningen med livet

Dit eksistensgrundlag vakler, når du skjuler dig så godt, at ingen bemærker din lidelse

Eksistens

Dit eksistensgrundlag vakler, når du skjuler dig så godt, at ingen bemærker din lidelse… Måske på nær de allernærmeste, som du reagerer på, med manglende overskud. Det gør dig sårbar, og det er svært at få dit liv til at fungere tilfredsstillende.

Herfra kan du gennemgå en proces, hvor du finder tilbage til din sandhed om hvorfor du er her. Du skal stoppe med at sammenligne dig med andre. Du er god nok og du har en helt særlig plads i samfundet.

Hvad er vigtigt for dig

Grundlaget for din trivsel handler om, at du finder ud af hvor det er vigtigt for dig, at gøre en forskel. Har du en eksistentiel krise, så kan du måske ikke se formålet med din tilstedeværelse. Du kan opleve dig selv, som mislykket eller uønsket. Du har fået en negativ opfattelse af dig selv. Derfor er det afgørende for dig, at få støtte til at komme igennem denne blokering i din situation.

Jeg guider dig igennem, her fra Aarhus, indtil du finder dine muligheder i tilværelsen. Det er afgørende for at opfylde dine eksistentielle behov.

Hvem er du? Psykoterapeut Lene Søe Risskov Århus

Dette afsnit handler ikke om sorgen efter at have mistet 

Alt har sin tid og det fysiske liv på jorden varer ikke evigt. Døden er uundgåelig.

Når du passer og plejer det du elsker og holder af, så oplever du vækst og mere med  livskvalitet.

Når du fastholder din overlevelsesstrategi

Derfor er det vigtigt at lægge mærke til spørgsmålet til din vækst. Fastholder du et fokus på noget af det som du ikke holder af. Når du får den slags “liv” ind på livet, så er der nok nærmere opstået en fejl i dine overbevisninger om hvad liv er. Bliver du ved med at gentage en negativ oplevelse, så er du sandsynligvis fanget i en overlevelsesstrategi, som har sat sig som en blokering i dit system.
Du lægger mærke til andres deltagelse i deres egne overlevelsesstrategier. Du fastholder strategien ved at afholde dig fra dit eget liv, dine egne følelser, ved at projekterer det du oplever over i andre. Det medfører et uhensigtsmæssigt mønster, som skaber konflikter og ubehagelige oplevelser.

Ved ikke hvordan du skal stoppe op

Du ønsker at det skal stoppe, men du ved simpelthen ikke hvad du kan gøre, for at  tage ansvar for din andel. Det kan du lære. Jeg kan guide dig i hvad du kan gøre anderledes. Når du ved hvad du kan gøre, fordi det er bedre for dig, så skaber du nyt liv med nye måder. Herfra kan du give slip på de gamle måder, som var negative for dig. Man kan godt sige at den gamle måde lader du dø, for at den nye måde kan blomstre op, med nyt liv.

Noget skal dø for at andet kan leve

Når du evner at gøre dette, vil du stoppe med at tro på at det var noget udenfor dig selv, som skulle dø eller dødsangst, som handler om frygt og det du ville undgå. Heri er der et vigtigt budskab til dig, dødsangst handler om noget helt andet end frygten. Det kan give dig stor værdi at opdage hvad det er for dig. Det kan jeg guide dig ind i, for at opdage.
Disse mønstre, som handler om noget negativt for dig selv, ødelægger din gode stemning i samværet med andre. Det kan give tanker som: “Det ville være lettere hvis jeg kunne komme af med hende eller ham”… eller “Jeg cutter mig selv for at få det som gør ondt inde i mig, til at gå væk”. Det kan også vise sig med fantasifulde tvangstanker eller handlinger, om det værst tænkelige som kunne ske. Uanset formen, så har eksemplerne et fælles tema. Et tema om, at hvis bare det var anderledes, så ville det blive meget lettere at være mig.

Kan du forestille dig, hvor godt det kunne blive, hvis denne overlevelsesstrategi kunne dø?

Forstå hvordan du kan gøre

Det handler om at forstå hvorfor, hvad og hvordan du som mennesker skal forandre dig, der hvor du tidligere ikke har accepteret dig selv. Det handler om at åbne op og give slip på blokeringer, fremfor at lægge det udenfor dig selv. Når du opdager hvad du selv skal slippe og forandre, vil din livskvalitet begynde at forme sig proportionelt med det du siger farvel til. Der er god plads til det du holder af. Livsglæden og væksten blomstrer med den gode næring af positivitet.

Meningsløshed

Hvis ikke du kender meningen med livet, vil det være uoverskueligt, når du oplever at få modstand. Bare det at komme ud af sengen, kan blive en kamp, hvis ikke du har taget stilling til, hvad meningen er med at du overhovedet skal gå igennem dagen.

At forholde dig til hvad andre mener eller forventer, er ikke din energikilde. Du skal finde dine egne svar, som får betydning for din måde at bruge dit liv.

Det kan være rigtig godt givet ud, at vi taler om hvad du tror på. Hvilken forskel giver det meningen for dig, at du kan gøre? Svarene kan være mange og forskellige fra person til person, men det er vigtigt for dig, at du kender dit svar. Derfra kan jeg guide dig på din unikke livsvej.

Meningsløshed Psykoterapi Lene Søe Risskov Aarhus

Isolation

Fællesskabet og samværet med andre mennesker er vigtigt for at du kan trives. Det er ligeså værdifuldt, at du kan være med dig selv, når du forandrer din selvopfattelse, når  dine overbevisninger finpudses omkring hvordan din virkelighed hænger sammen. Denne tranformation kræver ro og fordybelse for en tid. du har brug for alenetid, for at mærke ind i dig selv. Har du behov for det, er det en helt naturlig del af din udvikling. Det går over igen, og du bliver igen fyldt af lysten til at komme ud, hen mod  nye og livsbekræftende eventyr.

Isolation

Friheden

Vi oplever alle før eller siden en form for krise i vores liv. Krisen kan være svær at være i. Det kan være smertefuldt, og her er det altafgørende om du tager dig tiden til at fordybe dig i dine følelsesmæssige budskaber for en stund. Du skal have hjælp til at blive mødt, støttet og spejlet i processen. Gør du det, vil du få nye indsigter og budskaber igennem en krise. Du bliver klogere på dig selv og på livet. Herfra kan du bruge læringen fremadrettet. Gør du det, vil krisen være “historie” og du kender til flere valgmuligheder, som skaber større bevægelighed og frihed i livet.
Du står betydelig stærkere på den anden side af krisen, med en livserfaring, som kan gavne dig fremadrettet.

 

Friheden. Psykoterapi Lene Søe Risskov Århus

Gå vejen med nye erfaringer

Går du hele vejen i processen, ved du hvor du står, fremadrettet i lignende situationer. Du drager omsorg for dig selv og lytter til dine erfaringer for hvad der giver dig frihedsfølelsen.

Book din tid