Ensomhedens budskaber

Når oplevelsen af rastløshed og ensomhed melder sig

Ensomhed

Oplevelsen af rastløshed og ensomhed melder sig. Du gør noget for andre, og tilsidesætter dig selv. Det kan til tider være hårdt eller svært, fordi du gemmer dig, eller skjuler den del af dig selv, som du enten ikke tør stå ved, eller ikke kan få andre til at være med på. Frygten for at lave fejl eller at være anderledes kan holde dig tilbage. Du er fanget i et spænd af negative tanker.

Du føler dig hæmmet

Det hæmmer dig i hverdagen, men på den anden side, har det stået på så længe, at det er blevet en vane, og du oplever, at stå alene med din tristhed og frustrationerne hober sig op. Din oplevelse er måske at så kan det være ligemeget. Du mister interessen for dig selv eller andre.

Et “wake up call”

Hvis du stopper op, og lader mig støtte dig til at ændre på det, der ikke længere gavner hverken dig, eller dine omgivelser, er det på høje tid, at du tager dig selv alvorligt. Du KAN gøre noget ved det, hvis du VIL. Jeg støtter dig i hvad du kan gøre.

Kom igang, så længe du stadig KAN bevæge dig i livet.

Ensomhedens budskab er livsgivende

Bagom ensomheden ligger de følelser og behov, som du har forladt. Dem skal du møde og genopdage, med ligeså stor forståelse og empati, som du ville tage dig af “et lille barn”. Du skal lære at støtte dig selv. Når du kan det, vil ensomheden være udskiftet med livsglæde og dine behov bliver opfyldt. Du kan tage fat, i samme øjeblik, som du erkender, at du har brug for støtte. Jeg sidder klar til at hjælpe dig.

Ensomhed viser sig som et symptom

Ensomhed er et helt naturligt tegn på, at det er tid til at komme ind bagved, der hvor du kan opdage hvad ensomheden vil dig. Ensomhed kan være et symptom på mange forskellige temaer og udfordringer du møder i livet. Hvis du selv ved hvad det handler om, og hvordan du skal handle på ensomheden, så er jeg sikker på at du vil gøre det. Find din vej og brug det som en investering og læring, som kan bruges resten af livet.

Oplevelsen kan melde sig, ligesom at være tom indeni. Måske melder rastløsheden sig. Du higer efter de kortvarige moments, som giver oplevelsen af glæde eller anerkendelse, men det varer ikke længe før ensomheden presser sig på igen, sandsynligvis med større kraft end tidligere. Dine kortvarige moments kan bestå af oplevelser lige fra søgen på nettet, mad, nærkontakt eller fest, sex og rusmidler.

Når ensomheden forsvinder

Ensomheden forsvinder når du har erkendt, lyttet og handlet på budskabet. Jeg kan guide dig ind i dine svar, som sandsynligvis handler om opdagelsen af en alt for høj “pris du betaler”, når du tilpasser dig. Du har måske misforstået hvad der skal til, for at få oplevelsen af at høre til.

Dit gennembrud til en indholdsrig tilværelse

Gaven på den anden side giver dig en fornyet opfattelse af hvad der skal til, for at du har følelsen af at høre til. Når du kommer hertil, vil opgøret med din måde at tilpasse dig andre mennesker ske. Det kommer til din fordel, ved at du oplever en mere interessant og indholdsrig tilværelse, samtidig med at du er interessant for dem som også har et ønske om at høre til, uden at skulle tilpasse sig. De har også behov for at , fremstå med egen mening, vilje og kraft.

Dit gennembrud. Psykoterapi Lene Søe Risskov Århus

“Ensomhed er et godt sted at besøge, men et trist sted at slå sig ned.”

Josh Billings