Afhængighed

Det ukendte kan være skræmmende. Derfor fortsætter du det genkendelige.

Afhængigheden gør dig ustoppelig

Din oplevelse af mangel på omsorg, støtte og opbakning, skaber uro og ubalance. Når du pakker følelsen væk, sandsynligvis med afledningsmanøvre og overspringshandlinger, så titter den frem i forskellige ”uniformer”, forklædt i afhængighed. Forklædninger som alkohol, ludomani, overspise eller andre spiseforstyrrelser, overgreb, tv, porno, overdrevet sexliv m.m. 

Afhængighed viser sig i mange forklædninger

Afhængigheden findes i mange forskellige udgaver. Den kan udvikle sig til en stærkere afhængighed, som i et stofmisbrug. Afhængigheden vil plage dig, ligeså længe, at du går udenom fremfor ind din længsel. Det er længslen du skal møde og lære hvordan du kan få den opfyldt på en sund måde. Men det er “lettere sagt end gjort”, for hvad betyder det, hvordan skal du lære det og hvor skal du begynde? 

Når du ikke ved hvordan du skal gøre

Fordi du ikke ved hvordan du skal gøre, så er det eneste du stiler imod, det kendte. Det ukendte kan opleves som utrygt og skræmmende. Derfor fortsætter du med at opsøge det, som du i virkeligheden ønsker skal stoppe. Du tiltrækker omsorgssvigtet for dig selv og måske andre. Jo mere du fortsætter afhængigheden, jo mindre nærværende er du, med dig selv og andre mennesker. Du kan ikke mærke kærligheden. Intimiteten forsvinder længere væk fra din bevidsthed og det er smertefuldt.

Erkendelse er dit første “step på rejsen”

Når du erkender din smerte af afhængighed, får du brug for hjælp til at komme ud af dit afhængighedsforhold. Ingen kan klare denne rejse uden professionel støtte, hvor du lærer hvordan du kan gøre. 

Jeg guider dig med simple og håndgribelige redskaber, i takt med at du opdager dig selv, med egenomsorg og følelsesmæssig forståelse for dig selv og dine reelle behov.

Min oplevelse er, at vælger du at gå hele vejen, kan du blive helt fri for din afhængighed, til fordel for at opleve det du i virkeligheden ønsker dig.

Book din tid